tiistai 16. elokuuta 2011

Kirjoja mummin kätköistä


Viikonloppuna käytiin mummilassa, joka antiikki- ja retrofriikin on varsinainen aarreaitta. Mummi oli löytänyt/hankkinut ompelu- ja neulontakirjoja käsitöihin hurahtaneelle tyttärelleen (joka raaskii hankkia kirjoja vain kirjastosta). Jostain kätköistä oli löytynyt retroaarre, vuodelta 1972 oleva kirja "Ompelen Lapselleni". Kivoja juttuja tuossa kirjassa kyllä ihan nykypäiväänkin sovellettavaksi mutta enemmän ehkä tytöille. Ehkäpä kuitenkin jonkin kylpytakin tai myssyn tuosta kirjasta vielä tekaisen.

"Suuri neulonta- ja ompelukirja" puolestaan sisältää valtavan pläjäyksen tietoa neulomisesta, virkkaamisesta, kirjonnasta, ristipistoista, kanavatöistä ja ompelusta ihan perusjutuista monimutkaisempiin juttuihin asti. Erinomaisen hyödyllinen opus. Näyttää ihan tuoreelta, vaikka julkaisuvuosi oli jotain 1995.

Tuoreempaa tuotantoa on kirja "Ompelun iloa! Loihdi uutta kierrätyskankaista" Kiva kirja myöskin ja toimii varmasti ihan hyväänä inspiraation lähteenä. Monesti se tilkkulaatikko pullistelee ja odottaa vain sopivaa kohdetta, johon kivan kankaan jämäpalasia voisi soveltaa. Tästä opuksesta löytyy ideoita pientenkin kangastilkkujen tuhoamiseen.

Näin saatiin kirjastoa kartutettua. Edelleenkin ainoa mitä puuttuu, on se aika toteuttaa kaikki ideat, joita mielessä pyörii. Voi kun saisi niitä lisätunteja vuorokauteen. Ei kellään olis kaupan? :D

Ei kommentteja: