sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Palmikkomyssy ja pieni ompelus!

Ekana Lankahamsterityönäni valmistin palmikkopipon vaalenansinisestä Isoveli-langasta. Tupsun kera työhön meni koko 100g:n kerä, joten ei huono startti lankavaraston laihdutukselle. Tarkoitus oli tehdä myssy lahjaksi ystävättärelle - mutta kuten minulle usein käy - kun käytän ohjeen mukaista puikkokokoa, kudelma venähtää hieman... Itse asiassa ohjeen orjallinen noudattaminen olisi tehnyt tuosta piposta muutenkin aika tonttulakin mutta muuttelin kavennuksia aika vapaamielisesti ja lisäsin tupsun alkuperäisestä mallista poiketen. No, tuo pipo ei ainakaan lytistä kampausta kovin pahoin :D Saas nähdä kehtaanko lahjoittaa myssyä kenellekään vai meneekö johonkin hyväntekeväisyyteen, josta sen toivottavasti joku isopäinen saa käyttöönsä...




Malli: Myssystä sukkiin - kirjasta mukaeltuna
Lanka: Novita Isoveli 
Puikot: 6mm bambut


 Nyt kun pitäisi keventää lankavarastoa, kiinnostaisi jotenkin paljon enemmän ommella. Efekti lienee sama kuin opiskeluaikoina, kun piti lukea tenttiin, jolloin siivoaminen oli ällistyttävän mielenkiintoista.

Ompelin kohta 2-vuotta täyttävälle kummitytölleni liivimekon, kun harhaannuin ostamaan (ihan muuten vaan) kivan kankaan Eurokankaasta. Onneksi sille löytyi jotain käyttöäkin :)



Jämäkangaspalasista ompelin pikkuruisen käsilaukun, jonka vuorasin toisella jämäkankaalla. Olkahihnoiksi virkkasin 7 veljeksestä ketjusilmukoita. Ei vaikeaa mutta minun ompelutaidoillani ihan riittävän haastavaa. Kangasta jäi vielä sen verran, että toisenkin liivimekon ja käsilaukun siitä pyöräyttäisi, jos vain keksisin, kenelle. Omat lapset kun eivät mekkoja niin arvosta :D Voi, kunpa pojille löytyisi jotain yhtä kivaa ja helppoa ommeltavaa!


1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Kiva setti. Ja joka säästäää, sillä on hädän hetkellä mistä ottaa.