maanantai 9. toukokuuta 2011

Rrrromanttinen pussukkaa ja sydämiä


Pitihän se itsekin tehdä itselle jotain äitienpäivälahjaa, koska Mummo ja Mummi jo saivat omansa. Katselin Mahdottomia Materiaalivarastojani ja löysin sieltä taas yhtä sun toista. Teinivuosina jossain runotyttövaiheessa koekirjailtuja tilkkuja, jotka vain odottivat pääsyään johonkin järkevään asiayhteyteen. Eurokankaan vaaleanpunaista kilopellavaa, joka on huolella marinoitunut ompelukopperon laatikon pohjalla. Ällöttävän mintuvärinen wanha lakananpuolikas, jota olen hautonut koeompeluksia varten. Vanua, pitsiä, muliinilankaa, kangastilkkuja ja kirpparilta hamstrattu myrkynvihreä vetoketju.


Näistä syntyi sitten kokeilupussukka (taitaa olla ensimmäinen tekemäni - muttei varmaankaan viimeinen).  Kaavana on käytetty kirjassa Tildan tapaan ollutta pussukkakaavaa. 

Teininä kirjailtu kukkanen sointuu ihan yllättävän hyvin yhteen myrkynvihreän vetoketjuhirvituksen kanssa. Toiselle puolelle applikoitu Mama-kirjailu on uusi  (kokeilukirjailu, kun mietin mummo- ja mummi-kirjailuja em. lahjoihin) ja tuo ihan (oikeasti!) sattumalta aasinsillan uusimpaan MaMa-haasteeseen, johon näillä teoksilla osallistun. 


Sydämien askartelu oli kivaa, joten niitä tuli sitten lisää. Mitä niillä tekee? Ei mitään mutta ovatpahan kivoja :) Ehkäpä käytän toista neulatyynynä, kun yläasteaikainen käsivarsineulatyynyni uhkaa jo tulla tiensä päähän. (voodoo-tyyppisesti voin sitten pistellä neuloja omaan nimikirjaimeeni - vai sovittaisko, että "N" tarkoittaa "Neulatyynyä"...) Toiseen lisään ehkä ripustuslenksun ja pistän ikkunankahvaan roikkumaan. Tai jotain. 





Selvää on kuitenkin, että kangasvarastojen tuhoaminen näihin pikkuprojekteihin tulee kestämään kauan. Mutta onpahan hauska tapa hyötykäyttää pikkutilkkuja :)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Olipas aika osuva kirjailu!:D Olisikin pitänyt tietysti laittaa haasteen aiheeksi "mama", eikä "äiti":D

Toi Tildan pussukan kaava on kyllä varsin hyvä! On käytetty koulussa oppilaiden kanssa.

Kiitos osallistumisesta:)