sunnuntai 20. marraskuuta 2011

November Lady Sweater


Viime aikoina olen tikutellut aika ahkerasti. Välillä ei ole ollut ihan varmaa, kumpi vie, puikot vai nainen. Lapsetkin ovat saaneet (nauttia) einespainotteisempaa ravintoa tämän pakkomielteen vuoksi :-/ Nyt on kuitenkin aika palata ruotuun, sillä pakkomielteen kohde on vihdoin viimein valmis. Kaksi kuukautta siihen menikin - toki kaiken muun ohella :)Jokainen Ravelryssa surffannut neuloja on varmasti törmännyt tähän malliin. Kyseessähän on Pamela Wynnen February Lady Sweater. Nerokas ja helppo ja ilmainen neuletakkimalli, joka neulotaan ylhäältä alaspäin ilman saumoja. Ohje löytyy suomeksikin täältä.

Kuten usein isompien projektien jälkeen, tässäkin tuli varsinaisen neulomisen valmistuttua pidettyä jonkinlainen taidepaussi. Langat lojuivat päättelemättä ja napit ompelematta. Jotenkin viimeistelemätön työ vaikutti aika epäonnistuneelta (ks. edellisen postauksen epämääräinen mytty). Nyt kuitenkin, kun napitkin ovat paikoillaan voisin kuvitella käyttävänikin tätä neuletakkia. Vuoden toisenkin isomman projektin kanssa olen päässyt viimein sinuiksi, kun ilmat ovat kylmenneet. Toivottavasti tästäkin tulee käyttövaate.


Lankana toimi varsin mainiosti suklaanruskea 7 Veljestä. Menekki oli reilut kolme kerää, joten kovin hintavaa neuletta tästä ei tullut. Haaveilen, että jonakin päivänä neulon saman mallin jostain vähemmän karheasta, ylellisestä langasta. Itseni tuntien en kuitenkaan mene vannomaan, että niin tekisin, sillä on se vaan aina niin mukavaa/jännittävää kokeilla uutta mallia :) Oli miten oli, olen nyt suuresti viehtynyt näihin top down-neuleisiin, joissa säästyy turhilta saumoilta. Olkoonkin, että siinä vaiheessa, kun neuloo viimeistä hihaa, alkaa neule olla jo melko painava käsitellä.

Nyt on sitten edessä monta pienempää projektia ja Operaatio Pukinkontti. Samallahan voi surffailla Ravelryn ihmemaassa ja etsiä sitä seuraavaa suurprojektia. Haaveilen esim. piiitkästä palmikkoneuletakista ja neulemekosta. Vihjeitä hyvistä malleista otetaan vastaan! ;)

Mutta nyt tämä lähtee tekemään piparitaikinaa ja sen jälkeen, jos lapsukaiset sen sallivat, taitaa polkaista ompelukoneeseen vähän vauhtia! Ihanaa pakkassunnuntaita kaikille!

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Aivan ihana neuletakki! :)

Tintti kirjoitti...

Kaunis!
Malli on kerrassaan nerokas. Olen itsekin tykästynyt näihin top-don-neuleisiin, kun niitä voi sovittaa samalla ja saa helman just sopivan mittaiseksi. Enkä yhtään pistä pahakseni siä, ettei tarvitse saumoja ommella.

-maria- kirjoitti...

Kaunis! Värikin sopii tähän malliin hyvin.

whiteandblue kirjoitti...

Lorainne: Kiitos!

Tintti: Kiitokset! Kyllä, se on kätevää, että sen helman pituuden kanssa ei tarvitse arpoa. Ja lisäksi etu- ja takakappaleissa on takuulla sama määrä kerroksia :)

-maria-: Kiitos! Minäkin pidän tuosta väristä - mukavan rauhallinen eikä kuitenkaan liian tumma.

Meiju kirjoitti...

Kaunis sinun päälläsi :D

Nyt vasta ehdin vastavierailulle, jään lukijaksi. Ihania töitä!

whiteandblue kirjoitti...

Kiitokset Meiju! Ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt!

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upea.