tiistai 19. huhtikuuta 2011

Mummon huikeat retroaarteet, osa 1: virkattu vauvan takki ja joustofroteiset bodyt

Tavoistani poiketen jotain, mikä ei ole handmade by Niina. Anoppi oli vaalinut ja varjellut ainoan poikansa vaatteita läpi vuosikymmenten, joten vaikka nämä eivät olekaan omatekoisia, nämä uniikki (?)kappaleet ansaitsevat suorastaan oman bloggaussarjansa. Nämä löydöt saavat nyt palvella pojanpoikia, koska vaatteet ovat vielä hyväkuntoisia.

Kuinka moni nykyvaate kestää kulutusta ja säilytystä isältä pojalle/pojille?

Ensimmäisenä esittelen tämän hienon vauvalle virkatun valkoruskean takin, joka on palvellut mieheni lämmikkeenä ammoin 70-luvulla.


Takki on vuorattu valkoisella puuvillalla ja kiinnitetään hakasilla. Siitä päätellen, että vuori näyttää olevan kiinnitetty käsipistoin, veikkaisin, että takki on ihan jonkin sukulaisen omatekemä. Pitänee kysyä lisätietoja anopilta :)


 Virkkaus on tehty varsin taidokkaasti, saumoja tuskin huomaa.


Kokoelmista löytyi myös pari joustofroteista lyhythihaista bodya, jotka menevät nyt käyttöön juniorille. Toinen kiinnitetään edestä napeilla ja toisessa on takana vetskari. Kuvista tuli hieman huonoja mutta ehkäpä niistä jonkin käsityksen saa.


Esikoiselle nämä vaatteet "löytyivät" isomummolan varaston kätköistä hieman liian myöhään, eli koko oli jo liian pieni mutta onneksi kuopus ehtii näitä vielä pitää.

Kunhan saan kuvattua kohtuullisia kuvia seuraavista vaatekappaleista, julkaisen näitä 70-luvun retrokukkasia vielä lisää :D Osa näistä mummolan aarteista taitaa olla/on ollut myös serkun suloisella pikkupojalla lainassa - enkä yhtään epäile, etteivätkö vaatteet kestäisi vielä seuraavallekin sukupolvelle :D

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei, olit liittynyt blogini lukijaksi (kiva:) ja tulin vastavierailulle. Ihana tuo retrohaalari pari postausta alempana!!

MysteryKnitter kirjoitti...

Waude mitä aarteita olet löytänyt.