sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tasaraitaa vauvalle ja tähtitunika äidille



Tekaisin pienen pusero- ja housuasun vauvalle Marimekon tasaraitatrikoosta ihan harjoituksen vuoksi. Kaavat ovat Ottobere designista jostain vuodelta 2007 (ainoa lehti, joka meidän lähikirjastossa oli saatavilla lainaan). Tuossa puseron kauluksessa käytin resoria ja se oli ehkä vähän nafti - veti tuon kauluksen rypylle takakappaleen puolelta. Tyttöjen vaatteessa efekti ei niin haittaisi. Housuissa kokeilin kiinnittää kuminauhan saumurilla, kuten Hatatuu neuvoi. Ihan hyvin onnistui. Ompelin vielä "kuminauhakujan" ompelukoneen hunajakenno-ompeleella mutta siihen en ole täysin tyytyväinen, koska tuli vähän suttua paikoitellen :P Käyttöön menevät nämä vaattet kuitenkin.










Koska pikkuruinen sai oman settinsä, piti äidinkin saada jotain uutta. Ompelin maailman helpoimman trikootunikan kirpparilta löytämästäni tähtitrikoosta. Kaava tähän tunikaan löytyi Modasta mutta vaikka kuinka kuvittelin valinneeni oikean koon kokotaulukon mukaan, tulihan siitä liian leveä. Kaventelin sitten vähän saumurilla ja ihan ok tuli. Vaikkakin esim kaula-aukko voisi istua paremmin, jos olisi heti ollut oikea koko. Jatkossa täytyy kunnostautua ja mitata ja muokata kaavat ennen kankaiden silppuamista niin pääsee ehkä lähemmäs totuutta.



Huomenna vauva menee nivustyräleikkaukseen ja äiti lähtee aveciksi. Leikkausta on jouduttu siirtämään jo useampaan otteeseen flunssien ja korvatulehdusten vuoksi. Niin kamalaa kuin se onkin, nyt olisi ihan hyvä saada asia hoidettua, ennen kuin lähdetään ryömimään. Voi pikkuista :-/ Toivottavasti kaikki menee hyvin.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

I wish all the best to your little one. Nice projects you have made.