tiistai 28. kesäkuuta 2011

Villatakkimania

Uhosin hiljattain neulovani vain saumatona ja A-linjaista. Sellaiseksi malliksi valkkaantui ravelrystä Lady Kina by Muriel Agator. Tosi kiva, simppeli ja nopea ohje, jossa A-linjainen villatakki neulotaan ylhäältä alaspäin.Tähän pehmoiseen ihanuuteen kului Dropsin Baby Alpaca Silk-lankaa hitusen alta 200g, joten neule on todellakin höyhenenkevyt! Erityisen kaunis -kaikessa yksinkertaisuudessaan- on minusta tuo kauluksen reuna, jossa silmukanlisäykset (neulottu jokaisen silmukan edessä ja takana) tekevät nätin rivin.


 

Päästäkseni oikeaan tiheyteen, käytin isoja (5mm:n puikkoja). Siksi käsialakin näytti aika epätasaiselta. Liotuksen jälkeen neulepinta oikesi kyllä nätisti mutta samalla (ilmeisesti alpakan ominaisuus) neule myös venyi melkoisesti :-/


Nyt en osaa päättää, pitäisinköä tämän neuleen itse vai tuunaisinko sen anopille, joka minua paljon pitempänä (taas kerran) istuisi neuleen sisälle paljon nätimmin kuin minä itse, kunhan hihansuita vähän löystäisi... Ehkäpä neuloisin sitten itselleni toisen, pienemmillä puikoilla tai syksyisemmän värisenä? Dilemmaa kerrakseen. Joka tapauksessa, kiva neule ja kiva malli, kannataa kokeilla!


Pikku-ukkelillekin on jotain tulossa - jo hyvällä mallilla, vaikka aika syyspukine onkin :)1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Ai mikä ihanuus teidän babylle! Ja jos se isompi sopii anopille, niin ehkä on parempi, että hän saa sen.