keskiviikko 24. elokuuta 2011

Merinovillan pehmeyttä

Pikku neliveto sai vihdoinkin uuden villatakkinsa kokeiltavaksi.


Kovasti nuo räikeän vihreät napit kiinnostivat :DOhje tähän vauvan kirjoneulevillatakkiin löytyy täältä. Tulipa siis pitkästä aikaa kokeiltua pienimuotoista kirjoneulettakin, eikä tuntunut lainkaan pahalta! Kaarrokkeen kavennukset upposivat aika nätisti kirjoneuleen sekaan ja saumoja tuli vain mitättömät pätkät kainaloihin, koska hihat neulottiin kaarrokkeeseen asti pyörönä. Minähän tunnetusti niin tykkään neuleiden saumojen ompelusta... Onneksi on olemassa saumattomiakin ohjeita, joista nyt olen innostunut.

Neulomisen helppoudesta huolimatta takki meinasi jo hukkua neulekorin pohjalle odotellessaan "niitä oikeita" nappeja. Ja sitten vielä sitä nappien ompelua. Onneksi koko 74/80 oli ennakointini mukaan aika reilu joten vitkastelu neuleen viimeistelyssä ei haitannut ja takki mahtuu nyt varmaan ainakin johonkin asti talvea vauvelin ylle.

Lankana oli Dropsin Merino Extra Fine, joka on 100%:sta merinovillaa ja kestää konepesun. Pehmeydessään tuo lanka voisi kilpailla pumpulin kanssa. Voisin sortua hamstraamaan tätä tavaraa isompiinkin projekteihin ;)


1 kommentti:

Hatatuu kirjoitti...

Hieno! No samassahan kuussa nämä pikkuiset herrasmiehet ovat syntyneet! Niin ja vihasuhde löytyy täältäkin noihin saumojen ompeluihin. Väkisin aina teen kerralla etu- ja takakappaleet ja koitan vielä olkapäätkin kutomalla tai virkkaamalla yhdistää..