tiistai 30. elokuuta 2011

Pikkupikku kokeilupaita ja myssy autokuosilla

Kaivoin viikonloppuna ompelukoneen ja saumurin pölyisten huppujensa alta ja jatkoin siitä, mihin jäin edellisellä kerralla, eli Metsolan on the road-kankaan tuhoaminen jatkuu :)


Halusin kokeilla, miten tällaisen "kirjekuori" kaula-aukkoisen vauvapaidan ompelu luonnistuu, koska löysin kaavan jostan vanhasta SK:sta (olikohan se 5/2004, tai jotain...). Ohjeen mukaan kauluksen kanttaus tehtiin trikoovinonauhalla ja niinpä varastosta löytynyt musta trikoovinonauha pääsi neulan alle. Tähän kaavan kokeiluversioon en kehdannut alkaa kanttaamaan helmaa ja hihansuita, joten tein niistä vain vähän pitemmät ja päärmäsin kaksoisneulalla. Muuten paita onnistui ihan hyvin, kokokin (80 cm) meni aika lähelle, eli pikkaisen kasvunvaraa oli MUTTA kaulus oli aivan liian löpsö. Niinpä ompelin vielä nepparit molempiin sivuihin pitämään kaula-aukkoa ryhdissä. Seuraavaan paitaan (jos vielä käytän samaa kaavaa) kokeilen laittaa kanttauksen resorilla. Ja ehkä pikkaisen kavennan vartaloa, kun tuo pikku-ukko on aika solakka tapaus.



Pikkuisen neliömyssyn ompelu oli helppoa kuin heinänteko. Syyskäytössä ajattelin, että joustofrotee riittää ilman vuoritustakin, joten saumuroin vain pari neliötä yhteen ja päärmäsin leveästi kaksoisneulalla. Aikaisemmin tein samanlaisen "pannumyssyn" ihanasta Metsolan ruskeasta traktorikuosista ja se pipo on ollut kovassa käytössä. Ukkelin pää vain kasvaa niin vauhdilla, että piti tehdä uusi vähän tilavampi.