sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ooops, tästähän tulikin... tunika!


Kun alunperin ostin turkoosin värin lumoamana muutaman kerän pätkävärjättyä Fabelia, en ollenkaan tiennyt, mitä niistä langoista teen. Väri oli kuitenkin niin mieluisa, että päätin koettaa jotain isompaa työtä kuin sukkia. Silti tästä piti tulla jotain ihan muuta mutta junamatkalla tehty aloitus 3,5mm:n pyöröillä oli niin löysä, että suunnitelmat muuttuivat. Kaventelin ja kaventelin kunnes päässä alkoi hahmottua, mitä olen tekemässä. 

Lanka: Garnstudio Drops Fabel, pätkävärjätty turkoosi
Kulutus n. 4,5 kerää
Puikot 3,5mm ja 2,5mm pyöröt (jälkimmäiset hihansuissa ja kauluksessa)
Malli: omista näpeistä

Tähtäsin empirelinjaiseen neuletunikaan, jossa olisi pikku palmikkorivistö kokoamassa väljyyttä rinnan alla. Kaulus oli projektissa hankalin vaihe - en osannut yhtään ajatella, millaisen siitä tekisin. Tällainen yksinkertainen soikea siitä sitten tuli. Mielessä oli kyllä kaikenlaisia kaulurityyppisiä viritelmiä mutta ehkä sitten seuraavan kerran :)




Hihoista tuli vain tuollaiset pikku levennykset, jotka vähän lämmittävät harteita. Hihansuihin neuloin joustinneuletta niin, että sain aikaan pikkuisen pussillaan olevat hihansuut. Tykkään neuleen väristä ja  malliinkin olen ihan tyytyväinen, vaikka se olikin tällainen "saa-nähdä-mitä-tästä-tulee"-projekti, jonka aikana purkaminen ja langan tuomitseminen uuteen elämään sukkien muodossa oli useinkin mielessä.


Tuota ihanan väristä Fabelia jäi vielä n. 1,5 kerää ja siitäkin on jo uusi projekti (sukka)puikoilla. Saapa nähdä, riittääkö lanka vai saanko (hih) ostaa lisää.

4 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Ymmärrän täysin miksi ostit tuota lankaa...ihania turkoosin sävyjä!
Tulee aivan elävä merenpinta tai uima-altaan vesi mieleen...ja siihen sitten vielä vähän aurinkoa&virvokkeita:) (ai miten niin aurinkoloman tarpeessa?!)

whiteandblue kirjoitti...

Sanopas muuta! Minäkin mietin aika usein merta tuota neuletta tikutellessani :)

Tintti kirjoitti...

Kaunis tunika!
Heti alkoi sormia poltella :-)

MysteryKnitter kirjoitti...

Beautiful!