keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vanhasta uutta: mekko kierrätyskankaasta


Olipa kerran eräs Jackpotin hame, jota kukaan ei enää pitänyt. Hame oli kovin murheissaan. "Kunpa joku pitäisi minustakin!" se huokaisi. Hameen omistaja kuuli hameen murheen ja päätti antaa hameelle uuden tilaisuuden mekkona.


Mekko sai koristeeksi taskut kukkakankaasta, jota oli jäänyt yli edellisestä samaisen mekon toteutuksesta. Samasta kukkakankaasta myös muotokaitaleet.  Pikkuruiset sydännapit ovat Sinellistä, jonka ihanaan tarjontaan tutustuin Oulun Käsityömessuilla.


Olkaimissa on nappikiinnitys. Nämä napit ovat omasta vuosikertavarastosta, ei muistikuvaa, ovatko kierrätettyjä vaiko ihan oikeasti ostettuja.(Ihana Tosimummo muuten tekee tämän samaisen mekon kokonaan vuoritettuna, mikä lienee huomattavasti fiksumpi ajatus - välttyyy huolitteluilta! Arvatkaa harmittiko, kun tajusin tuon kankaiden leikkaamisen jälkeen. ;))  
Hameelle tuli ainakin hyvä mieli, sillä se pääsi lahjaksi kolmivuotiaalle pikkutytölle. Hameen ompelijalle tuli erityisen hyvä mieli, koska pystyi hyödyntämään hyödyttömäksi jääneen vaatekappaleen. Lisäksi helmapäärmeen pystyi jättämään mekkoon sellaisenaan, joten ommeltavaakin oli vähemmän kuin normaalisti. :)

Olen muuten viime aikoina kovasti innostunut tästä kierrätysteemasta, joten tulevan arvonnan teemakin tulee olemaan kierrätyshenkinen.

2 kommenttia:

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, että vilpitön pyrkimys puhua tästä. Tunnen erittäin vahva siitä ja haluaisit lukea enemmän. Jos se on OK, kun sinua saavuttamaan ylimääräistä laaja viisautta, ehkä sinun mieli tee ylimääräisiä vastaavaa artikkelia tämän yhden kanssa lisätietoa? Se on erittäin käyttökelpoinen ja hyödyllinen minulle ja ystävilleni.