perjantai 27. toukokuuta 2011

V-I-H-D-O-I-N-K-I-N valmis neule

Tästähän on melkein tullut pelkkä ompelublogi sillä välin kun neuleiden valmistuminen on venynyt ja paukkunut...Mutta yllätys yllätys: Nepalneule valmistui sittenkin ennen Jussia! Eipä tätä tullutkaan kuin Tapaninpäivästä asti marinoitua. Alkuun eteneminen oli hidasta perheen sairastelun vuoksi, sitten lankahamsteroinnin vuoksi. Sitten ei vaan huvittanut. Skimbalomalla huvitti taas vähän, joten työ eteni - kunnes piti neuloa hihat. Havaitsin kauhukseni, etten omista nro 5 sukkapuikkoja, joten ne piti hankkia. Kadun edelleen sitä, että saituuttani päädyin bambujen sijaan Addin metalliharkkoihin. Mutta niin vain niilläkin hihat neuloi, vaikka ranteita särki.




Lopulta kompastuskiveksi muodostui kokoaminen. Poloisessa neuleessa ei ollut muuta ommeltavaakaan, kuin hiha- ja olkasaumat mutta minä teinkin sen monta kertaa :) Paksussa langassa ja tässä värissä kappaleiden yhdistäminen on tarkkaa puuhaa (siis vikahan ei koskaan ole tekijässä, vaan langassa, värissä tai kuun asennossa...). Rumaa saumaa tuli kerta toisensa jälkeen. Testasin jopa neuleen päältä ompelua mutta sekin meni purkuun. Lopulta sain hihat yhdistettyä hihansuihin (joissa senttejä tietenkin oli hihojen kokoon nähden aivan liikaa) niin, että kursin liian hihansuun kainaloihin, ettei neule jäisi olkapäiltä pussittamaan. Niin sain jokseenkin siedettävät saumat aikaan. Malli ei ehkä ole meikäläisen rintavarustuksella kaikkein edustavin. Ehkäpä imetyksen lopettaminen tasoittaa aikanaan tilannetta. Menköön nyt tämän kerran. Seuraavalla kertaa voisinkin neuloa sitten jotain saumatonta ja A-linjaista, totally seamless, please.

Nepal oli kivaa ja nopeaa neulottavaa, mukavan pehmeää villan ja alpakan sekoitetta. Pitää vaan muistaa, ettei hajamielisenä nakkaa neuletta pesukoneeseen - muuten tulee huopaa.

Lanka: Garnstuodio Drops Nepal
Puikot 5 mm
Ohje: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=122&d_id=9&lang=fi


Ai niin, tuohon kaulukseen piti alunperin tulla napit mutta joko kaulani on lyhyt tai sitten innostuin neulomaan vähän liian pitkään. Mietin kyllä, että laittaisin feikkinapit tuohon avonaisen kauluksen päälle. Nappilootasta vain ei löytynyt tähän hätään sopivaa. Aikaa on etsiä, sillä vasta ensi talven paukkupakkasilla voisin tätä villpaitaa pitääkin :)

3 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihana neule! :)

Kiva, kun olet käynyt jättämässä viime aikoina kommentteja blogissani. :) Muistankin sinut Lankahamstereista, mutta en ole tullut täällä sinun blogissasi aiemmin vierailleeksi. Kiva, kun kommenteillasi muistutit olemassaolostasi, minä lisäsinkin sinut nyt lukulistalleni, niin muistan käydä täällä lueskelemassa.

whiteandblue kirjoitti...

Kiitokset MariJ ja teretulemas kurkkimaan toistekin! :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upea!