maanantai 16. tammikuuta 2012

Batman-kemut

Nelivuotiaan synttärijuhlat järjestettiin loppiaisena. Liekö sitten johtunut aikaisemmin ompelemastani Batman-asusta mutta varmaan jo kesästä asti meillä oli puhuttu Batman-synttäreistä.Teema ei ilmeisesti ole tällä hetkellä kuuminta hottia, koska asiaankuuluvan rekvisiitan löytäminen oli lähes mahdotonta. Kekseliäs äitihän ei silti lannistunut vaan teki sokerimassasta kuorrutetun keltaisen kakun, johon tuli päälle Batman-logo ja reunoille Gotham-city Kick-patukoista muovattuna.Pöytään keltainen liina ja mustat astiat ja seinään Batman-viiri, joka löytyi juhlaliikkeen poistokorista. Ja kattokruunuun randomeja ilmapalloja. Lapset viihtyivät ja sehän on tärkeintä :)
Meidän nelivuotiaamme osaa laskea numerot sataan asti sujuvasti. Isompia numeroita vielä harjoitellaan. Kirjaimet ovat jokseenkin hallinnassa ja niiden piirtämistä harjoitellaan. Värityskirjat ja erilaiset numeroidenyhdistelytehtävät, labyrintit etc. ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Lautapelit, kuten esim. Kimble ja Afrikantähti ovat pop ja sääntöjäkin pystyy noudattamaan.

Pikkuveljeä hellitään rajusti ja toisinaan vähän kiusataankin mutta ei kuitenkaan pahasti. Vain, jos äidin huomiosta pitää kilpailla. Aika usein kyllä pitää :) Uhmaikää podetaan vielä mutta uhmasta on tullut ovelampaa, eikä enää heittäydytä maahan huutamaan (paitsi jos sattuu nukahtamaan automatkalla ja joutuu herättämään puolen tunnin tirsojen jälkeen - muutenhan meillä ei päiväunia nukuta). Sen sijaan omaa tahtoa ilmaistaan esim. kaameilla uhkauksilla: " Jos en saa, mitä haluan, en enää ikinä lähde kaverin synttäreille!"

Kuluneen vuoden aikana on mm. myös opittu pyöräilemään sekä pysymään pystyssä suksilla ja luistimilla. Nelivuotias on vilkas, älykäs, sosiaalinen ja mukava seuramies. Ihana poikanen. <3

Ei kommentteja: