tiistai 27. joulukuuta 2011

White Christmas

Oliko sinulla valkoinen Joulu? Meillä oli. Vietimme paljon aikaa autossa mutta pääsimme ihmeen vähällä huudolla pitkän matkan taakse ja takaisinkin. Pukki ja tonttukin muistivat ja lapset leikkivät kohteliaasti kaikilla saamillaan lahjoilla. Eikä edes pehmeitä paketteja hyljeksitty.

Mummi sai lahjaksi valkoisen pitsihuivin.


Olen ollut sitä mieltä, että pitsineuleet eivät ole minun juttuni.Pitsineuleissa (ja kirjoneuleissa) minulla on se ongelma, etten voi seurailla mitään kaaviota, koska pienet riiviöt hukkaisivat tai piilottaisivat sen kuitenkin äidiltä, enkä enää muistaisi, missä kohtaa olen menossa. :)
 Päätin kuitenkin antaa pitsille vielä tilaisuuden. Mallineule löytyi vanhasta SK:sta ja oli sen verran yksinkertainen, että minäkin sen opin ulkoa.

Seuraava haaste (tai ärsytys), joka piti kohdata, oli huivin pingotus. Mutta koska huivi näytti alunperin tältä:
... sitä ei voinut jättää pingottamattakaan. Siispä kastelemaan - ja pöllimään lasten koottavan kirjainmaton palasia. Eli hyvin vakavalla pohjalla pingotellaan :-)
Lanka: Drops Alpaca, lähes 100g
Puikot 3,5mm
Malli: SK 5/2009 Tähkä-pitsineulehuivi

 ...ja kyllähän se siitä ihan kummasti oikeni. Taidanpa siis jatkossakin pingottaa enemmän :D Olkoon se samalla uuden vuoden lupaus, jos en ehdi muita lupauksia täällä blogistaniassa tekemään. Siltä varalta, että tämä on vuoden viimeinen jorina, toivotan jo nyt kaikille täällä poikenneille oikein ihanaa Uutta Vuotta!


2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Näyttää toimivalta pingotusalustalta. Pingottaminen on ollut ongelmallista, mutta toistaiseksi parhaan tavan keksin edellistä huivia tehdessäni: itse ompelemani täkki, jota on pidetty vauvan alla lattialla. Nuppineulaaminen lattiatasossa, sen jälkeen ruokapöytä tyhjäksi ja nostoapua, ja täkin huolellinen asettelu ruokapöydälle. Tämä luonnollisesti tehdään illalla viimeisenä, ja aamulla noustaan ensimmäiseksi nyppimään neulat irti ja nostamaan pingotettu huivi pienten kätösten ulottumattomiin...

Hyvää uutta vuotta sinnekin!

whiteandblue kirjoitti...

Tuo alusta oli tosiaan ihan jees! Laitoin alustan saunan lauteille, ja koska meillä saunotaan tosi harvoin, huivi olis voinut olla vaikka viikon ihan rauhassa.
Luulen vaan, etteivät kirjaimet riitä kovin ison huivin pingotteluun, joten ehkä täytyy investoida vielä sellainen isompi hyppymatto :) Kiitokset uuden vuoden toivotuksista!